Kosten

Een individueel consult van een uur geldt als standaardzitting. Een consult kan altijd wat uitlopen, hier bereken ik geen extra kosten voor. De kosten voor een psychologisch consult bedragen €80,00 en worden geheel of grotendeels vergoed vanuit uw basisverzekering. Dit ligt aan uw polis.

Ik werk samen met Caredate, een zorginstelling binnen de geestelijke gezondheidszorg. Om voor vergoede zorg in aanmerking te komen meld ik je aan bij ‘Caredate’. Je kunt je ook zelf via www.caredate.nl aanmelden. Je kunt mijn profiel op hun site vinden en je hier aanmelden.

Caredate biedt zogeheten ‘vergoede – niet gecontracteerde – zorg’. Zij hebben namelijk geen contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent:

  • Als je een (correcte) verwijsbrief hebt, met verwijzing naar de BasisGGZ, is er altijd sprake van vergoeding.
  • De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de polis die je hebt. Dat bepaalt of je alles (100%, dit geldt bij een restitutie polis) of het grootste deel (gemiddeld 70% tot 75%, dit geldt bij een in natura polis) vergoed krijgt.
  • Als je hier meer over wil weten kun je altijd even met Caredate bellen (085-065 3165), dan kunnen zij dit snel voor je opzoeken.
  • Houdt altijd rekening met het wettelijk eigen risico (in 2020: € 385,-).
  • Aan het eind van de behandeling krijg je een nota via Famed, die je dan weer kan indienen bij je zorgverzekeraar.
  • Burn- out, rouwverlies en relatie therapie worden niet vergoed door de zorgverzekering. In die gevallen kan je kiezen voor een onvergoed traject. Dan is er ook geen verwijsbrief nodig.

 

 

 

Gerelateerde informatie